Plusklas in de prijzen

Op donderdag 16 maart heeft de plusklas meegedaan aan de W4Kangoeroe wiskundewedstrijd.

De wedstrijd bestaat uit vijfkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft.

De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot behoorlijk pittig. Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF.

Het gaat om vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. Welk? De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger.

De Kangoeroewedstrijd heeft als doel leerlingen te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken. Bovendien kun je nog prijzen winnen ook ...
En dat hebben we geweten! Een doos vol leuke spellen werd bij ons bezorgd.

Wat hebben we gewonnen?

- Flemming Maffia
- Icon Match
- Deducktion
- Sudoku Cake
- Twisters
- Een Kangoeroe Funboek met verschillende puzzels/raadsels enz.

Ook hebben alle leerlingen een certificaat gekregen met hun naam en het aantal gescoorde punten er op.