Da Vinci in groep 7

Afgelopen week hebben we proeflessen van een nieuwe methode voor wereldoriëntatie (DaVinci) uitgeprobeerd met de leerlingen om te zien of dit iets voor ons is. In groep 7 ging het onder andere over de Ottomanen en schapen. De leerlingen zijn in twee lessen met prachtige presentaties gekomen. Zo hadden twee groepen die zich bogen over de biologische kant en hierbij zelf een krant en een schaap hadden ontworpen. Een andere groep presenteerde over de geschiedenis van de Ottomanen en hadden hierbij een maquette ontworpen over de veldslagen die toen plaatsvonden. Ook was er een groep die zich boog op het gebied van aardrijkskunde en ons zelfs een koppeling gaf over de kledij, dat zelfs deze dagen nog terug lijkt te komen. Al met al hebben de leerlingen zelfstandig een prachtige presentatie geleverd. Als laatste zijn we Spijk nog even in geweest, hebben we de schapen hier bekeken en met elkaar gedeeld wat ons opviel. De leerlingen vonden deze manier van leren erg leuk!